- spesialleverandør av ingredienser og krydderblandinger til næringsmiddelindustrien

Fibre

Vi leverer fibre for bruk i kjøttprodukter, fiskeprodukter, bakeriprodukter, kjeks, meieriprodukter, tomatprodukter, sauser, fruktdrikker, fruktfyllinger, konfektyr, pet-food og kosttilskuddsprodukter.

Kostfibre er en naturlig, funksjonell ingrediens.  Fibre er deklarasjonsvennlige og uten risiko for allergi.  Rene kostfibre har ingen næringsverdi og opptas ikke i kroppen.  Mange undersøkelser viser at de kan ha stimulerende effekt på tarmsystemet.

Fibre produseres av mange råmaterialer som hvete, havre, eple og tomat.  Rene cellulosefibre brukes også i næringsmidler.  

Konsistensdanner

Kostfibre er gode konsistensdannere i næringsmidler.  Egenskapene vil variere avhengig av til hvilket formål fiberen brukes.  Fiberen påvirker munnfølelse, binding av vann og fett, forhindrer vekttap under lagring og varmebehandling, forbedrer fryse- og lagringsstabilitet og kan brukes til å erstatte andre råvarer eller tilsetningsstoffer.

Enkelte fibre kan binde opp til 14 ganger sin vekt av vann og 4 ganger sin vekt av fett.  Konsistensen blir bedre samtidig som vekttap kan begrenses.  Fibre virker ofte synergistisk sammen med stivelse eller andre ingredienser.  Én ingrediens er et instrument, flere kan danne et orkester.  

Her finner du mer informasjon om fibre og bruk av fibre i kjøttprodukter

kundeservice@neraal.no     bestille prøver