Nytt
patent til Neraal
Nytt patent om bruk av fiber i kjøttprodukter
Neraal har fått godkjent et nytt patent for bruk av kostfiber i kombinasjon med knuste eller malte vegetabilske frøprodukter som teknologisk erstatning av melkeproteiner eller soyaproteiner i kjøttprodukter.
Patentet bekriver bruk av kostfiber, så som hvetefiber eller potetfiber o.l., sammen med vegetabilske frøprodukter, som f.eks. knuste sennepsfrø, som bindemiddel og konsistensdanner i kjøttprodukter. Tilsetning av andre tradisjonelle hjelpestoffer, som melk, tørrmelk, kaseinat, myse eller soyaproteiner, kan samtidig reduseres eller fjernes.
Patentet baserer seg på undersøkelser som viser at svinnet blir redusert og konsistensen blir fastere i pølseprodukter etter varmebehandling, sammenlignet med bruk av melke- eller soyaproteiner. Fettavrenning og vekttap under steking av kakeprodukter reduseres.
Årsaken til de gode vannbindings- og fettemulgeringegenskapene er kombinasjonen av kostfibrenes evne til vann- og fettabsorpsjon sammen med de vegetabilske proteinholdige frøenes evne til å emulgere fett og binde vann.
Patentet inneholder også en kombinasjon med bruk av animalsk protein.
Bruk av melkeprodukter eller soyaproteiner kan gi allergiske reaksjoner hos en del av befolkningen (melke/soyaprotein allergi; laktoseintoleranse).
Ingrediensene som er beskrevet i patentet er helt naturlige og inneholder ikke stoffer som vanligvis gir allergiske reaksjoner.
Eksempler
Eksempler finner du ved å laste ned dette dokumentet.
(høyreklikk og velg lagre som, velg deretter et passende sted å lagre
dokumentet. Dokumentet er et Microsoft Word-dokument).
|