- spesialleverandør av ingredienser og krydderblandinger til næringsmiddelindustrien

Sennepsmel og knuste sennepsfrø

Konsistensdanner
Avaromatiserte knuste sennepsfrø, hvor sennepssmaken er fjernet, har gode egenskaper som konsistensdanner i næringsmidler, og særlig kjøttvarer.  Produktet er helt naturlig med et høyt innhold av proteiner (ca. 30%), og er dessuten rimelig og drøy i bruk.

Knuste sennepsfrø binder ca. 300% av sin vekt av vann, og vil også kunne emulgere fett.  Det gir saftige produkter med lavt steke- og kokesvinn.

Antioksidant
Sennepsfrø inneholder store mengder naturlig a-tokoferol (E-vitamin) som er en kraftig antioksidant.  Dette er et interessant alternativ til tilsetningsstoffer som antioksidant.

Sennepsingrediens
Sennepsmel består av den gule milde eller den skarpe orientalske, eller ulike blandingsforhold av disse.

Sennepsmel kan lages av hele sennepsfrøet, frøkjernen eller skallet.  Formalingsgraden kan være grov eller fin.  Med kombinasjoner av gult og orientalsk, frø og skall, grovt og fint kan mange ulike typer sennep lett blandes sammen med andre ingredienser som eddik, sukker, vann og eventuelt andre smaksstoffer.

Kontakt oss gjerne for reseptforslag.

Mer informasjon om sennepsprodukter finner du også hos vår leverandør G. S. Dunn & Co. Ltd.

 

kundeservice@neraal.no     bestille prøver