- spesialleverandør av ingredienser og krydderblandinger til næringsmiddelindustrien |
HVP
eller alternativer? Mange internasjonale næringsmiddelkonserner har gått
over fra HVP (hydrolyserte vegetabilske proteiner) til andre alternativer når
det gjelder smaksingredienser i sine produkter. Grunnen er rapporter om at
de kan inneholde 3-MCPD. 3-MCPD, et kloropropanol som kan dannes ved
syrehydrolyse, er det foreløpig gjort lite analyser på i Norge, men SNT har
igangsatt analyser på soyasaus etter at det kom alarmerende rapporter fra
Tyskland, Danmark og Sverige. SNT nedla øyeblikkelig omsetningsforbud for
disse importerte sausene. Haco i Sveits har lenge jobbet med å utvikle
alternative smaksstoffer til HVP, selv om de selv er en av de største
produsentene av HVP på verdensbasis, og har satt meget strenge kvalitetskrav
til at MCPD ikke skal kunne påvises i egenproduserte HVP’er. Vedlagt finner du en oversikt over de ulike gruppene av
smaksstoffer som Haco produserer. Utgangspunktet er for noen er rene ”kjøkkenråvarer”,
for andre kan det være aromastoffer som er dannet med andre reaksjoner enn
syrehydrolyse, eller blandinger av dette. Haco produserer smaksstoffer til de fleste formål; kjøtt, fisk, fjærfe, skalldyr, snacks, supper, tomatprodukter, bakeri, desserter, konfektyr, pet-food, samt kaffe- og te-ekstrakter. |
kundeservice@neraal.no bestille prøver |