- spesialleverandør av ingredienser og krydderblandinger til næringsmiddelindustrien

HVP eller alternativer?

Mange internasjonale næringsmiddelkonserner har gått over fra HVP (hydrolyserte vegetabilske proteiner) til andre alternativer når det gjelder smaksingredienser i sine produkter.  Grunnen er rapporter om at de kan inneholde 3-MCPD.

3-MCPD, et kloropropanol som kan dannes ved syrehydrolyse, er det foreløpig gjort lite analyser på i Norge, men SNT har igangsatt analyser på soyasaus etter at det kom alarmerende rapporter fra Tyskland, Danmark og Sverige.  SNT nedla øyeblikkelig omsetningsforbud for disse importerte sausene.

Haco i Sveits har lenge jobbet med å utvikle alternative smaksstoffer til HVP, selv om de selv er en av de største produsentene av HVP på verdensbasis, og har satt meget strenge kvalitetskrav til at MCPD ikke skal kunne påvises i egenproduserte HVP’er.

Vedlagt finner du en oversikt over de ulike gruppene av smaksstoffer som Haco produserer.  Utgangspunktet er for noen er rene ”kjøkkenråvarer”, for andre kan det være aromastoffer som er dannet med andre reaksjoner enn syrehydrolyse, eller blandinger av dette.  

Haco produserer smaksstoffer til de fleste formål; kjøtt, fisk, fjærfe, skalldyr, snacks, supper, tomatprodukter, bakeri, desserter, konfektyr, pet-food, samt kaffe- og te-ekstrakter.

kundeservice@neraal.no     bestille prøver